Pàgines

dijous, 7 de març del 2013

MIQUEL POYATOS INTERVIEW


Now a days, Miquel Poyatos is a university teacher in Barcelona.

He studied the geology career in the Autonomic University of Barcelona. The career was for four years (2004-2008). After finish, he got a grant for to do a master during one year and oriented to the oil industry, managed by most important public universities in Barcelona, and which name was Geology and exploration of sedimentary residues. It’s a master oriented in a doctorate. To ending the master, he must do a finishing work related with which he had studied in the doctorate; so he chose a kind of sedimentary rocks which were formed in a fossil delta.  He had been searching interesting places and he finally started working in Ainsa (Osca).

Now, his work is related with the investigation of (talussos) which appear on the roads. But it’s not a stupid task. When he finishes his work, he notice different people from Arabia or Mexico about what has he found. It seems that in both countries to extract oil is very complicate because rocks which contain oil are behind the sea and that’s a trouble to study exactly where they should dig.

So Miquel’s work helps them to establish precisely the location where it’s better to extract the most quantity of oil and gas. As well you can see, it’s an essential task.

He has explained us, the methodology of extraction of the oil and gas few days ago, but now a day, there’s an important change, as more demand, more budget to waste in extraction. Technology advances seems to had found a very successful method called frakcing which help companies to extract non conventional oil and  gas.

SO, WHAT’S FRACKING? It’s a kind of way to extract hydrocarbons that consist into fracture the underground stones which are believed to contain oil. Then, they inject fluid  at the highest pressing to perforate the stone. The other part of the methodology is like the conventional way.  They make buit

Va estudiar la carrera de geologia  a la universitat autònoma de Barcelona. És una carrera de quatre anys (2004-2008). Després li van donar una beca per  fer un màster d’un any orientat a la indústria del petroli coordinat per les dues universitats de Barcelona i que té per nom Geologia i exploració de reservoris sedimentaris. És un màster orientat a un doctorat. Per a finalitzar el màster, tenia que fer un treball que estigues relacionat amb el doctorat i ell el va  estudiar unes roques sedimentaris que es van formar en un delta fòssil. La seva zona d’estudis va ser la conca d’Ainsa (Osca)
La seva feina consisteix en estudiar les roques que surten als talussos de les carreteres i
explica-s’hi als geòlegs que treuen petroli a Aràbia  o al Golf de Mèxic, ja que allí les roques no afloren a la superfície, estan al fons del mar, però estan formades de la mateixa manera, la diferència es que les  roques d’aquí no tenen petroli. Per tant,nosaltres tenim la avantatges de poder-les estudiar. Ells fan estudis sobre les propietats físiques i el  formació d’aquestes, on es possible que s’hagués contingut el petroli.  Per tant, ells elaboren un projecte i un estudi i els hi venen a les empreses petroleres. Aquest procés es poc conegut a España, ja que som un país on no hi ha molt petroli.

Al Pirineu i altres zones de España, empreses Holandeses y Alemanyes van finançar estudis de recerca per obtenir petroli, però això va ser als anys 70 on es treia petroli de forma convencional,  però ara les reserves del món es van acabant, i cada cop hi ha més demanda. Com a conseqüència, el  preu de petroli augmenta, i ara que es paga tant car el petroli a les empreses els hi surt a compte  finançar projectes per intentar treure el petroli de les roques, ja que el preu del petroli de allí, et surt a compte fe la inversió. Però quant s’acaba el petroli convencional, el petroli que està posat entre mig de les roques, s’utilitza una nova manera d’extreure el petroli anomenada fracking. El fracking s’utilitza per hidrocarburs no convencionals. Per a extreure la roca, es fractura per on es creu que hi ha la reserva de gas o petroli i s’hi injecta un líquid a molta pressió, i al fracturar-ho, creues un buit i el petroli es xucla. Aquets fluids tenen propietats cellants, lubricants.. per tant aquí tenim el problema del fracking, els fluids que són molt tòxics i contaminant. Això pot modificar el sistema freàtic, cabdals públics.. etc. Per tan hi ha països que esta totalment prohibit el fracking.

España esta prohibit? No ho han acabat de permetre, però tampoc està prohibit.
Penses que el fracking es bo? Des del punt de vista ecològic, modificar l’estat d’un ecosistema es  totalment  perjudicial. Per moltes regions el fracking es la última opció de intentar donar-li al terreny un rendiment que de una altra manera no se li podria donar. 



En negreta està tot el que ens va explicar an Català, i a la part superior traduït al Anglès amb les corresponents preguntes. Està bastant escursat perquè la entrevista és llarga. Encara queda bastant a fer! 

LAIA I XÈNIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada